Ina Marie

GRAND CANYON WEST

  • 13.08.2017, 02:43

Etter noen fine dager i Phoenix med både Salt River tubing, shopping og soling kjørte vi videre til Arizonas store stolthet: The Grand Canyon! Ettersom vi skulle videre til Las Vegas bestemte vi oss for å besøke Grand Canyon West, som altså er vestsiden av dette underverket. Det er utrolig nok fire timer med kjøring fra nasjonalparken Grand Canyon (som vi besøkte sist - les om det her) og til Grand Canyon West. Store forhold, si! Uansett, vi var på veien allerede tidlig lørdag morgen for å komme oss avgårde fra Phoenix.

Grand Canyon West ligger, i motsetning til nasjonalparken, i Hualapai indianerreservat. I tillegg til vakre naturopplevelser, kan man også gå ut på Grand Canyon Skywalk når man er på besøk her. Det er ei hesteskoformet bru i glass som rager over canyonen, og har blitt en populær attraksjon blant turister. Etter fire-fem timer med kjøring var vi omsider fremme, fikk kjøpt inngangsbillett og satt oss på bussen som kjørte ut til totalt tre stoppunkter. Jeg og Martin kjøpte den mest basic billetten, som dekket kun inngang og buss, for svimlende 100 dollar til sammen. Det må altså være den største forskjellen fra nasjonalparken: Prisen! Forrige gang var vi inne for under halvparten. Billetter som inkluderte en gåtur på Skywalken var naturligvis ennå dyrere, så den droppet vi. Utsikten var da nydelig fra kanten, også :-D 

På bussen! Første stopp var en liten Western-landsby. 

Etter en runde gjennom "landsbyen" tok vi buss videre til Eagle Point og Grand Canyon Skywalk. Fantastisk utsikt som åpenbarte seg da vi nærmet oss kanten. 

Skywalken er 1400 meter over bakken, og ble bygd i 2007. Hualapai-indianere både eier og drifter broen. Imponerende byggverk! 

"No kaste æ dæ utfor!!"

Så var det tredje og siste stopp på bussturen. Dette var dessuten det vakreste utkikkspunktet på turen, synes jeg. Som dere kan se på noen av bildene var Colorado-elva farget knallrød og sollyset lagde nydelige skygger nedover dalen. Grand Canyon MÅ rett og slett oppleves! 

 

Victoria Larsen

13.08.2017 kl. 10:49
Flotte bilder!! Ser veldig gøy ut :-)

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits